Louise, you're simply the best, better than al the rest, better than anyone who ever made up a title for a blog!

maandag 17 oktober 2011

17 oktober

Hallo iedereen! ;D

Vandaag is mijn laatste maandag voor de vakantie! (:
Vanaf vrijdagmiddag t.e.m.  dinsdag 1 november heb ik geen school en wat ben ik blij. (ook al ga ik hier graag naar school!)

Van het weekend ben ik samen met Coralie en Nathalie naar Montpellier en Balaruc-Les-Bains geweest.
Plannetje (lang leve Google Maps!)

Balaruc-Les-Bains




Zaterdagochtend heb ik zoals gewoonlijk wat uitgeslapen (tot 10u30, cva nog éh) en gewoon gegeten, de laatste 10 minuten van de rugbymatch bekeken. (Frankrijk is gewonnen en speelt de finale op het WK.)
Heb ik eigenlijk al eens gezegd dat ik dat totaal niet graag bekijk? Dat zijn gewoon allemaal venten die op elkaar springen...
Soit, om 14u vroeg Coralie dan ofdat ik al mijn gerief bij elkaar gescharreld had. Ik natuurlijk totaal uit de lucht gevallen, blijkbaar gingen we dus logeren bij haar grootouders. En we gingen dan ook gaan zwemmen dus ik moest mijn bikini meedoen. (maar meer daarover lees je straks wel.)

Om 16u00 ongeveer arriveerden we in Montpellier - 2u rijden is echt lang! Ik was blij toen we er waren- en gingen we naar het shoppingcentrum 'Odysseum'.
Dit is waarschijnlijk het prachtigste shoppingcentrum dat ik ooit zal zien. Werkelijk ongelooflijk mooi.
Ten eerste was het in openlucht, er waren echt ontelbaar veel winkels en alles zag er zo chic en modern uit.

We hebben wel niet zo veel winkels gedaan en ik heb dan ook niet zo veel gekocht. (een groene gillet en een diep-rode T-shirt met lange mouwen) Maar toch vond ik het zalig. (shopping is altijd zalig!)

Daarna gingen we dus naar de grootouders. (Ik heb geen idee hoe ze noemen dus zal ik maar 'mamie' en 'papie' schrijven.)

Ten eerste, over Balaruc-Les-Bains: dit is een klein, rustig dorpje met veel oude mensen en veel groen. Maar ook wel wat restaurant's, cafés, een casino, ... Ik vond het echt wel mooi daar.




Ten tweede, over mamie en papie: Zij zijn eigenlijk afkomstig van Lille maar zijn later gaan wonen ergens in de bergen ( ze hebben niet gezegd waar) maar toen mamie problemen kreeg met haar gezondheid verhuisden ze opnieuw. Dit keer naar de zee. (Dus eigenlijk hebben ze heel Frankrijk doorkruist.)
Ze wonen in een gezellig huisje, er hingen veel foto's aan de muur en natuurlijk moest ik bij iedere foto weten wie het was en waar genomen enzo. In de hal hingen alle trouwfoto's van de 4 kinderen (Nathalie, haar broer en 2 zussen) en in mijn kamer hing de trouwfoto van Aude. Ze zag er oogverblindend uit!
Papie denkt echt dat hij de kluchtigste thuis is. Hij maakte de hele tijd domme opmerkingen waar zelfs Pepijn iets kan van leren. In het begin had ik wel nooit door dat het grapjes waren want ik verstond hem met moeite, na een tijdje luisterde ik gewoon niet meer ^^ Probleem opgelost.

Ten derde, over al de rest.
Dus zaterdagavond kwamen we toe, we hebben vlug ons gerief daar gezet en eventje kennisgemaakt en een wandeling buiten gemaakt. We hebben toen ook iets gaan eten. In het Frans noemde het een croc'chaussons (van mij au chèvre, geitenkaas is heerlijk). Waar het op neer kwam was sla, met een soort croc monsieur en frietjes. Ik heb toen ook een pintje gedronken. (weeral Heineken ...)

Er was daar een parkje (met palmbomen en bananenplanten) (:
's Nachts heb ik heel goed geslapen (:
Mijn kamer:

 Zondagochtend zijn we dan gaan zwemmen. Z A L I G zwembad. ( http://www.obalia.fr/ )
Er waren niet zo veel mensen, alleen wat oude mensen die rustig aan de kant zaten. Het bestond uit 2 openluchtzwembaden (redelijk klein wel) met zeewater. En binnen een sauna en caldarium. In een van de 2 zwembaden was er ook een kant dat maar 20-30cm diep was en waar je kon liggen op zo van die bubbeldingen. (geen idee hoe dat noemt maar het voelt aan als een massage.)
Zó relaxing.

's Middags hebben we dan gegeten. Het waren pattaten met gesmolten kaas erop. (Je moest een klein bordje met een plak kaas vullen en dan in zo'n heet ding steken zodat de kaas smolt.) Het was wel lekker.
Daarna hebben we nog eens gaan wandelen en een ijsje gegeten. Om 16u vertrokken we weer naar huis, maar niet zonder Xbox (tweedehands gekocht bij een vent die een prachtig huis had -binnen toch, vanbuiten was het lelijk- alleen had hij een creepy verzameling met plastieken konijntjes en ander spul).

Rond 7u30 waren we weer thuis, gegeten en dan op de Xbox gespeeld. Een dansspel, twas cool.

En zo weten jullie wat ik gedaan heb dit weekend.

Byebyeee x





2 opmerkingen:

  1. venten die op elkaar springen? XD ik moet echt beginnen kijken naar rugby

    ps: nu juliette weer helemaal genezen is...hebben we een nieuw babykatje gevonden -.-

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 1) mannen die op elkaar springen, is maar een klein en nietig element van rugby. Dora, jij mist duidelijk de esthetiek van de georganiseerde veldslag, de onvoorwaardelijke oplossing van een stuk voor stuk complete atleten in het team... Bekijk dit filmpje maar eens: http://www.youtube.com/watch?v=TZbWpVoLg4c&feature=related

    2) Las ik daar een opmerking over mijn humor? Grappig hoor...

    3) Moest je nog eens een badstad in de buurt van Montpellier willen bezoeken: La Grande-Motte (http://fr.wikipedia.org/wiki/La_grande-motte#Administration_municipale)

    BeantwoordenVerwijderen